15 درمان خانگی موثر جوش
فهرست مطالب
- علل بروز جوش
- درمان های خانگی جوش
- 1. روغن درخت چای
- 2. درمان خانگی جوش با روغن جوجوبا
- 3. درمان خانگی جوش به کمک آلوئه ورا
- 4. عسل
- 5. درمان خانگی جوش با مواد حاوی روی
- 6. درمان خانگی جوش با چای سبز
- 7. اکیناسه
- 8. رزماری
- 9. زهر زنبور عسل تصفیه شده
- 10. روغن نارگیل
- تغییر سبک زندگی برای رفع مشکلات پوستی و جوش
- 11. از دست زدن به جوش ها خودداری کنید
- 12. انتخاب پاک کننده مناسب
- 13. استفاده از مواد مراقبت از پوست بدون چربی برای درمان خانگی جوش
- 14. هیدراته ماندن
- 15. کاهش استرس
- درمان های پزشکی برای جوش
- جوش های هورمونی
- جوش آلرژیک
جوش زمانی ایجاد می شود که منافذ مسدود شده پوستی با باکتری های مختلف عفونی شوند. در واقع جوش یک بیماری شایع پوستی در دنیا به شمار می رود. افراد می توانند از درمان های خانگی خاصی برای کمک به تعادل سطح چربی پوست، کاهش التهاب، کشتن باکتری ها و جلوگیری از بروز جوش استفاده کنند.
با این حال، شواهد علمی زیادی برای اثبات اثربخشی بیشتر داروهای خانگی وجود ندارد. این مقاله شواهد فعلی را برای برخی درمانهای خانگی که ممکن است برای افراد مفید باشد، مورد بحث قرار میدهد.
توجه داشته باشید که درمان های خانگی از نظر ایمنی و اثربخشی توسط سازمان غذا و دارو (FDA) آزمایش نشده اند، بنابراین قبل از استفاده از آنها به جای مراقبت های پزشکی حرفه ای احتیاط کنید. همیشه بهترین کار این است که پزشک را از علائم تجربه شده مطلع کنید و در مورد گزینه های درمانی موجود صحبت کنید.
با ژیلمو همراه باشید تا با هم 15 درمان خانگی موثر جوش را بررسی کنیم.
علل بروز جوش
جوش حساسیت بیش از حد غدد چربی پوست است. هورمون ها، باکتری و التهاب ها می توانند منجر به ظاهر شدن ضایعات جوش روی پوست شوند.
علل جوش همچنین می تواند شامل موارد زیر باشد:
- استفاده از داروهای خاص مانند لیتیوم، استروئیدها، داروهای ضد تشنج
- لباس های محدود کننده مانند پد شانه، کوله پشتی، سوتین، هدبند
- اختلالات غددی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
- ژنتیک
- سیگار کشیدن به ویژه در افراد مسن
درمان های خانگی جوش
برخی از محبوبترین درمانهای خانگی برای جوش شامل عصارههای گیاهی طبیعی است که بسیاری از آنها را پزشکان طب سنتی ممکن است استفاده کنند.
در ادامه مطلب، بهترین درمانهای خانگی برای جوش را مورد بحث قرار میدهیم.
اگر شما فردی می باشید که علاقه مند به استفاده از داروهای موضعی خاصی است، ایده خوبی است که قبل از استفاده مستقیم از داروهای موضعی روی پوست، با یک متخصص پوست صحبت کنید، یا ابتدا یک تست پچ انجام دهد، که شامل قرار دادن مقدار کمی از درمان موضعی روی مچ دست یا دست برای آزمایش واکنش های پوستی است.
1. روغن درخت چای
روغن درخت چای یک ماده ضد باکتری و ضد التهاب طبیعی است، به این معنی که ممکن است این ماده P. acnes، باکتری عامل جوش را از بین ببرد.
خواص ضد التهابی روغن درخت چای به این معنی است که می تواند به کاهش تورم و قرمزی جوش ها نیز کمک کند.
یک مطالعه در سال 2019 شواهد موجود برای روغن درخت چای و جوش را بررسی کرد. محققان دریافتند که محصولات دارای روغن درخت چای به دلیل قابلیت های ضد میکروبی درخت چای می توانند تعداد زخم های جوش را در افراد کاهش دهند.
همین بررسی همچنین به تحقیقاتی اشاره کرد که نشان میدهد تعداد کل ضایعات جوش و آکنه شرکتکنندگان در مطالعه از 23.7 به 10.7 پس از 8 هفته استفاده از محصولات صورت روغن درخت چای کاهش یافته است.
نحوه استفاده از روغن درخت چای
افراد می توانند عصاره درخت چای را به صورت کرم، ژل یا روغن روی جوش خود بمالند. با این حال، یک مطالعه در سال 2016 به این موضوع اشاره میکند که روغن درخت چای میتواند باعث واکنشهای آلرژیک در برخی افراد شود، و به افراد پیشنهاد میکند از محصولات روغن درخت چای با غلظت مطمئن 5% استفاده کنند تا از تحریک پوستشان جلوگیری کنند.
اگرچه تحقیقات نشان می دهد که روغن های درمانی ممکن است برخی از فواید سلامتی را در خود داشته باشند، اما مهم است که به یاد داشته باشید که سازمان غذا و دارو (FDA) خلوص یا کیفیت آنها را کنترل یا تنظیم نمی کند. یک فرد باید قبل از استفاده از روغن های ضروری با یک متخصص مراقبت های بهداشتی صحبت کند و آنها باید مطمئن شوند که در مورد کیفیت محصولات یک برند تحقیق می کنند.
2. درمان خانگی جوش با روغن جوجوبا
روغن جوجوبا یک ماده طبیعی و مومی شکل است که از دانه های درختچه جوجوبا استخراج می شود.
مواد مومی موجود در روغن جوجوبا می توانند پوست ترمیم دیده درمان کنند، همین موضوع می تواند باعث سرعت بخشیدن بهبود زخم و ضایعات جوش کمک کند.
برخی از ترکیبات موجود در روغن جوجوبا ممکن است به کاهش التهاب پوست کمک کند، که ممکن است قرمزی و تورم اطراف جوشها، سرسفید و سایر ضایعات ملتهب را نیز کاهش دهد.
در یک مطالعه در سال 2012، محققان به 133 نفر ماسک صورت خاک رس حاوی روغن جوجوبا دادند. پس از 6 هفته استفاده دو تا سه بار در هفته از ماسک ها، افراد 54 درصد بهبود در جوش را گزارش کردند.
نحوه استفاده از روغن جوجوبا
سعی کنید اسانس جوجوبا را با ماسک صورت ژل، کرم یا خاک رس مخلوط کنید و آن را روی جوش بمالید. در غیر این صورت، چند قطره روغن جوجوبا را روی یک پد پنبه ای بریزید و آن را به آرامی روی زخم های های ناشی ازکندن جوش قرار دهید تا جذب شود.
3. درمان خانگی جوش به کمک آلوئه ورا
آلوئه ورا یک ضد باکتری و ضد التهاب طبیعی بی نظیر است، این موضوع به آن معنیست که می توانید التهاب جوش را کاهش دهد و از بروز آن حتی در بلند مدت نیز جلوگیری کند.
آلوئه ورا حاوی مولکول های قند، اسیدهای آمینه و روی است که آن را به یک مرطوب کننده و محافظت کننده عالی پوست تبدیل می کند.
در مطالعهای که در سال 2021 انجام شد، محققان تشخیص دادند که هنگام استفاده از آلوئهورا همراه با اولتراسوند و ماسکهای نرم، تعداد برآمدگیها، ضایعات و پوست خشک کاهش مییابد.
نحوه استفاده از ژل آلوئه ورا
یک فرد برای استفاده صحیح از آلوئه ورا باید زخم های ناشی از جوش صورت را تمیز کند و سپس یک لایه نازک از کرم یا ژل را دو بار در روز پس از تمیز کردن با صابون روی پوست خود بمالد.
4. عسل
درگیر درمان خانگی جوش موثر عسل است. برای هزاران سال است که عسل بیماری های پوستی مردم را درمان می کند زیرا حاوی آنتی اکسیدان های زیادی است که می تواند به پاک کردن منافذ مسدود شده کمک کند.
با این حال، در حالی که شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه عسل دارای اثرات ضد میکروبی خاصی است، یک منبع مورد اعتماد در سال 2016 شواهد محکمی برای اثر عسل بر روی جوش پیدا کرد تا بتواند مهر تاییدی بر این شواهد قرار دهد.
نحوه استفاده از عسل
نحوه استفاده از عسل برای درمان جوش بسیار ساده است، شما باید با استفاده از یک انگشت تمیز یا پد پنبه ای، کمی عسل روی جوش ها بمالید. در غیر این صورت، عسل را به ماسک صورت یا بدن روی پوستتان قرار دهید.
5. درمان خانگی جوش با مواد حاوی روی
روی با خواص ضد التهابی خود، اغلب به عنوان روشی برای کاهش ضایعات جوش و قرمزی مورد استفاده قرار می گیرد.
بر اساس اطلاعات یک منبع معتبر در سال 2021، تحقیقات در مورد اثربخشی روی متناقض است. با این حال، هنگام استفاده مستقیم از مکمل روی پوست، فرد می تواند انتظار نتایج بهتری داشته باشد. دلیل آن این است که وقتی به صورت خوراکی مصرف می شود، برخی از مکمل ها در فرآیند هضم تجزیه می شوند و ممکن است در طول مسیر درمان کارایی خود را از دست بدهند.
نحوه استفاده از روی
افراد می توانند روی را به صورت موضعی روی پوست بمالند یا از طریق مکمل آن را مصرف کنند.
6. درمان خانگی جوش با چای سبز
چای سبز حاوی غلظت بالایی از گروهی از آنتی اکسیدان های پلی فنل به نام کاتچین است.
برخی از افراد مبتلا به جوش دارای مقدار زیادی سبوم یا روغن طبیعی بدن در منافذ خود هستند و این به آن معناست که آن ها آنتی اکسیدان کافی در بدنشان ندارند. آنتی اکسیدان ها به بدن کمک می کنند مواد شیمیایی و مواد زائدی را که می توانند به سلول های سالم آسیب برسانند، تجزیه کند.
چای سبز همچنین حاوی ترکیباتی است که ممکن است به موارد زیر کمک کند:
- کاهش تولید سبوم پوست
- کاهش جوش
- کاهش التهاب پوستی
نحوه استفاده از چای سبز
یک فرد می تواند چای سبز را به سادگی بنوشد یا عصاره چای سبز را روی پوست خود قرار دهد، اگرچه محققان می گویند شواهد فعلی درباره بازده این ماده کمی محدود است.
با این حال، یک مطالعه در سال 2017 پس از استفاده از عصاره چای سبز پلی فنولی به مدت 8 هفته، کاهش 79 تا 89 درصدی منبع مورد اعتماد را در جوشهای سر سفید و سرسیاه نشان داد. شما می توانید به سادگی چای سبز را در اکثر فروشگاه های مواد غذایی پیدا کنید.
7. اکیناسه
اکیناسه، همچنین به عنوان گل مخروطی بنفش شناخته می شود، ممکن است حاوی ترکیباتی باشد که به از بین بردن ویروس ها و باکتری ها از جمله P. acnes کمک می کند.
بسیاری از مردم بر این باورند که اکیناسه می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و التهاب را برای مبارزه یا جلوگیری از عفونت ها از جمله سرماخوردگی و آنفولانزا کاهش دهد. در حالی که شواهدی وجود دارد که نشان میدهد اکیناسه میتواند به توقف گسترش P. acnes و معکوس کردن التهاب ناشی از باکتریها کمک کند.
نحوه استفاده از اکیناسه
افراد می توانند کرم اکیناسه را در نواحی دارای ضایعات جوش بمالند یا از مکمل های اکیناسه استفاده کنند. محصولات اکیناسه از فروشگاه های بهداشتی یا آنلاین به عنوان کرم یا مکمل در دسترس هستند.
8. رزماری
عصاره رزماری یا Rosmarinus officinalis حاوی مواد شیمیایی و ترکیباتی با خواص آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد التهابی است.
تحقیقات بیشتری برای اندازه گیری اثربخشی آن مورد نیاز است. با این حال، یک مقاله تحقیقاتی در سال 2016 نشان داد که عصاره رزماری می تواند التهاب ناشی از باکتری مولد جوش P. acnes را کاهش دهد.
9. زهر زنبور عسل تصفیه شده
اگرچه زهر خالص زنبور عسل ماده ای در دسترس نیست و یک درمان خانگی جوش معمول به شمار نمی آید، اما دارای خواص ضد باکتریایی بی نظیری است.
در مطالعه ای در سال 2016، افرادی که ژل حاوی زهر زنبور عسل خالص شده را به مدت 6 هفته روی صورت خود قرار دادند، شاهد کاهش ضایعات خفیف تا متوسط جوش بودند.
اگرچه برای تایید این مساله نیز تحقیقات بیشتری مورد نیاز است اما زهر زنبور خالص ممکن است یک عنصر مفید در آینده در داروهای رفع جوش به شمار بیاید.
10. روغن نارگیل
مانند برخی دیگر از داروهای طبیعی ذکر شده، روغن نارگیل حاوی ترکیبات ضد التهابی و ضد باکتریایی است.
این موضوع به این معنی است که روغن نارگیل ممکن است به ریشه کنی باکتری های مولد جوش و کاهش قرمزی و تورم جوش ها کمک کند. روغن نارگیل به دلیل اثرات تسکین دهنده و مرطوب کنندگی آن، ممکن است به بهبود زخم های باز جوش کمک کند. با این حال، تحقیقات متمرکز روی روغن نارگیل به عنوان یک عامل بازدارنده جوش وجود ندارد.
نحوه استفاده از روغن نارگیل
برای استفاده از روغن نارگیل سعی کنید آن را به صورت خالص و بکر مستقیماً بر روی محل جوش بمالید.
تغییر سبک زندگی برای رفع مشکلات پوستی و جوش
در کنار درمان خانگی جوش، تغییرات خاص در شیوه زندگی می تواند تأثیر قدرتمندی بر حفظ سلامت بدن، کاهش چربی پوست و کاهش شعله ور شدن جوش داشته باشد. در ادامه این موارد را نیز برایتان شرح خواهیم داد.
11. از دست زدن به جوش ها خودداری کنید
این کار می تواند بسیار وسوسه انگیز باشد، اما دست زدن به زخم های جوش، باعث تحریک پوست می شود، در نتیجه ممکن است جوش را بدتر کند و می تواند جوش ها را به نواحی دیگر گسترش دهد.
دست زدن، مالش، فشردن یا ترکاندن زخم های جوش نیز می تواند باکتری های بیشتری را وارد ضایعه پوستی کند و در نتیجخ باعث عفونت بیشتری شود. له کردن یک جوش می تواند باکتری ها و مواد زائد را بیشتر به داخل پوست فشار دهد، بنابراین ممکن است لکه جوش بعد از مدت کوتاهی بسیار بدتر از قبل بازگردد.
حتما سعی کنید با پزشکتان در مورد زخم های بزرگ یا زخم های عمیق زیر پوستی صحبت کنید تا نحوه درمان ایمن آنها را بیابید.
12. انتخاب پاک کننده مناسب
بسیاری از صابونهای معمولی دارای اسیدیته یا pH هستند که بسیار زیاد است و میتواند پوست را تحریک کند و جوش را بدتر کند.
برای کاهش خطر شعلهور شدن جوش و بهبود زخمهای آن، پاککنندهها و شویندههای ملایم تر را انتخاب کنید.
13. استفاده از مواد مراقبت از پوست بدون چربی برای درمان خانگی جوش
محصولات روغنی یا چرب می توانند منافذ پوستی را مسدود کرده و خطر مسدود شدن آن ها می تواند امکان رشد جوش را افزایش دهند.
سعی کنید به دنبال محصولات مراقبت از پوست و لوازم آرایشی با برچسب “بدون روغن” یا “غیر کومدوژنیک” باشید که حاوی موادی هستند که به منافذ اجازه تنفس می دهند.
14. هیدراته ماندن
هنگامی که پوست خشک است، ممکن است تحریک یا آسیب ببیند که همین موضوع می تواند وضعیت جوش را بدتر کند. هیدراته ماندن همچنین باعث می شود که سلول های جدید پوست به درستی با بهبود زخم ها رشد کنند.
هیچ استانداردی برای مصرف آب توصیه شده در روز وجود ندارد زیرا نیاز به آب هر فرد بسته به سن، میزان فعالیت، دما و شرایط پزشکی متفاوت است.
15. کاهش استرس
آکادمی پوست آمریکا استرس را به عنوان یکی از دلایل احتمالی شعله ور شدن جوش فهرست می کند.
استرس باعث افزایش سطح هورمون آندروژن می شود. آندروژن فولیکول های مو و غدد چربی در منافذ را تحریک می کند و خطر جوش را افزایش می دهد.
نکاتی برای مدیریت استرس عبارتند از:
- صحبت کردن با خانواده، دوستان، پزشک یا سایر افراد حامی
- خواب کافی
- خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل
- ورزش منظم
- محدود کردن مصرف الکل و کافئین
- تمرین تنفس عمیق، یوگا، تمرکز حواس یا مدیتیشن
درمان های پزشکی برای جوش
گزینه های درمانی پزشکی زیادی برای آکنه وجود دارد، و بسیاری از آنها بسیار موثر هستند، اگرچه می توانند عوارض جانبی ایجاد کنند و ممکن است برای همه مناسب نباشند.
افراد میتوانند در صورتی که درمانهای خانگی مؤثر واقع نشده باشند با پزشکشان در مورد اینکه آیا استفاده از دارو یا کرمهای دارویی برایشان مناسب است یا خیر صحبت کنند،
درمان های رایج بدون نسخه برای زخم های خفیف تا متوسط آکنه و جوش حاوی مواد فعال زیر است:
- اسید سالیسیلیک
- بنزوئیل پراکسید
- آلفا هیدروکسی اسیدها
همچنین پزشکان ممکن است داروهای حیاتی تری را برای درمان آکنه تجویز کنند، از جمله:
- ژل ها و کرم های ترتینوئین
- ژل ها و کرم های کلیندامایسین
- آنتی بیوتیک های خوراکی
- ایزوترتینوئین خوراکی
- داروهای ضد بارداری
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
افراد ممکن است بخواهند با پزشک خود صحبت کنند اگر زخم های جوش آنها شامل موارد زیر است:
- بسیار دردناک می باشد
- اغلب آلوده می شود
- به شکلی عمیق زیر پوست ظاهر می شوند
- به درمان خانگی پاسخ نمی دهد
- ناحیه وسیعی از پوست را می پوشاند
مواقعی وجود دارد که در صورت داشتن جوش به دلیل علل زمینه ای، فرد باید به پزشک مراجعه کند. برای مثال، زمانی که جوش به دلیل عدم تعادل هورمونی یا پاسخ آلرژیک ایجاد میشود، درمانهای خانگی ممکن است مؤثر نباشند و منجر به بدرت شدن شرایط شوند.
جوش های هورمونی
جوشی هورمونی از عدم تعادل هورمونی ایجاد می شود و می تواند از موارد زیر ایجاد شود:
غذاهای حاوی هورمون به عنوان مثال، محصولات لبنی می توانند از هورمون ها تشکیل شوند.
شعله ور شدن قبل از قاعدگی. هورمون ها قبل از چرخه قاعدگی در نوسان هستند و ممکن است منجر به شعله ور شدن جوش روی صورت افراد شوند.
هورمون های استرس احساس خشم و اضطراب شدید ممکن است جوش را تشدید کند زیرا هورمون های استرس با احساسات افزایش می یابد.
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS). PCOS یک اختلال شایع سیستم غدد درون ریز است که می تواند افراد را در طول سال های باروری تحت تاثیر قرار دهد.
پزشک متخصص ممکن است گزینه های درمانی بالقوه یا راه هایی را برای جلوگیری از شعله ور شدن جوش در این نوع از موارد به افراد ارائه دهد.
برای هرچه براق تر شدن البسه چرمیتان می توانید مقاله ژیلمو درباره واکس طبیعی برای چرم را مطالعه کنید.
جوش آلرژیک
جوش ها به ندرت خارش دار هستند، بنابراین اگر فردی خارش را تجربه کند، می تواند نشانه بیماری دیگری شبیه جوش باشد.
به عنوان مثال، درماتیت آلرژیک و کهیر علائم جوش ناشی از آلرژی مانند داروها، غذاها یا برخی محصولات مراقبت از پوست را تقلید می کنند. در نتیجه، واکنش های آلرژیک می تواند منجر به علائم شدید شود و مراقبت های پزشکی لازم است.
سخن پایانی
در این مقاله ژیلمو با شما بود تا به شکلی کامل و دقیق بتواند درمان های خانگی قالبا ساده برای رفع جوش پیشنهاد دهد. امیدواریم که با مطالعه آن بتوانید از شر هر گونه جوش و آکنه مزاحم راحت شوید و با پوشیدن سارافون نخ پنبه مورد علاقتان در گرمای تابستان از داشتن پوستی صاف لذت برده و به سادگی آفتاب بگیرید.
حتما توجه داشته باشید که همیشه قبل از استفاده از داروهای طبیعی برای درمان جوش های شدید، مزمن، عمیق یا دردناک با حتما پزشک مربوطه صحبت کنید و از او مشورت بخواهید.